Asociația Peisagiștilor din România – AsoP organizează în perioada 17-18 noiembrie, 2022 cea de-a cincea sa conferință anuală, alături de partenerii USAMV Cluj-Napoca, Facultatea de Horticultură și Afaceri în Dezvoltare Rurală, Societatea de Horticultură şi Silvicultură din Transilvania (SHST, cu sprijinul Companiilor ENEL, E-Distributie, SIMACEK Facility Services Ro, Makita și AMIA.

Conferința anuală a Asociației Peisagiștilor din România – 2022

[bio]DIVERSITATEA PEISAJELOR. De la cercetare la practică. Modele și tendințe actuale

[bio]DIVERSITY OF LANDSCAPES. From research to practice. Current models and trends

Data

17-18 noiembrie, 2022

 

Locație

Cluj-Napoca, Facultatea de Horticultură și Afaceri în Dezvoltare Rurală, USAMV Cluj-Napoca, la Institutul de Cercetări Horticole Avansate al Transilvaniei (ICHAT), Amfiteatrul Albastru

Program

https://asop.org.ro/wp-content/uploads/2022/11/Program_CONFERINTA_ASOP_2022-1.pdf

filme xxx

Tema conferinței este integrarea biodiversității în procesul de planificare și proiectare a peisajelor. Modul de reabilitare și de dezvoltare a peisajelor urbane și rurale depinde direct de acțiunile celor implicați. Pierderea biodiversității este evidentă și direct proporțională cu extinderea mediului construit, fapt ce se reflectă într-o influență negativă asupra calității vieții. Un sistem de planificare al biodiversității peisajelor trebuie să includă o abordare integrată  în design-ul și comunicarea beneficiilor implicite. Scopul final al acestei abordări fiind ghidarea în conservarea, restaurarea și îmbunătățirea peisajelor urbane și rurale.

Prin tema abordată, scopul conferinței este acela de a oferi o imagine coerentă a importanței modelării peisajelor în contextul îmbunătățirii/conservării biodiversității, de a face schimb de idei conceptuale și rezultate ale aplicațiilor teoretice și practice.

Programul Conferinței AsoP România 2022 înglobează o sesiune de comunicări/prezentări/studii de caz ale proiectelor realizate de specialiști din România și din străinătate; dezbateri; workshop; exemple de bune practici /vizite pe teren – proiecte în implementare/proiecte în pregătire.

Conferința AsoP România 2022 se adresează profesioniștilor din domeniu, studenților și cadrelor didactice, reprezentanților administrațiilor publice locale și centrale, dar și tuturor celor interesați de domeniul peisagisticii și al domeniilor conexe.

În speranța că veți răspunde pozitiv invitației noastre, vă rugăm să accesați pagina oficială a asociației pentru informații detaliate:

https://asop.org.ro/conferinta-anuala-asop-romania-2022/

Pentru înscrieri vă rugăm să accesați următorul link:

 https://forms.gle/aCYyk5W8cybCRA986

Leave a Reply

Your email address will not be published.