Cum sa evitați plagiatul!

Informații utile în vederea elaborării Proiectului de Licență, a lucrărilor pentru sesiunile de comunicări științifice studențești, simpozioane, granturi etc.

România – legislaţie: Legea 8/1996 privind dreptul de autor şi drepturile conexe, cu modificările şi completările ulterioare.

Program (software) gratuit de verificare si detectare a plagiatului

Detectia GRATUITA a plagiatului! – http://detectareplagiat.ro/index.html
“Spre deosebire de alti creatori de programe de verificare a autenticitatii si originalitatii textelor, care impun o taxa pentru descarcarea programelor dedetectie a plagiatului, softul DetectarePlagiat.ro este oferit GRATUIT, intr-un demers onest de a creste calitatea continutului scris din mediul academic romanesc si nu numai. El poate fi folosit simplu si eficient de centrele si institutele academice, cadre universitare, studenti, edituri, ziare, agentii de presa ori companii care doresc sa verifice si sa-si protejeze continutul online.”

Preveniţi plagiatul prin verificarea originalităţii lucrărilor dumneavoastră folosind programul: “detectareplagiat.ro“.

I: Ce este DetectarePlagiat.ro?
R: DetectarePlagiat.ro este un program (software) gratuit de verificare si detectare a plagiatului special conceput pentru limba romana, un ajutor antiplagiat. Programul DetectarePlagiat.ro reprezinta solutia de validare a originalitatii oricarui text scris in limba romana.

Descărcaţi gratuit acest program accesând link-ul: http://detectareplagiat.ro/descarca_gratuit.php

Harvard Guide to Using Sources

A Publication of the Harvard College Writing Program

‘Plagiarism is defined as the act of either intentionally OR unintentionally submitting work that was written by someone else. If you turn in a paper that was written by someone else, or if you turn in a paper in which you have copied material from any source without citing that source, you are guilty of plagiarizing’.

Citiți ‘Ghidul de utilizare a surselor’ (referințelor bibliografice) Harvard, in vederea evitării riscului de plagiat, de pe pagina http://isites.harvard.edu/icb/icb.do?keyword=k70847&tabgroupid=icb.tabgroup106849