Ingineria și managementul afacerilor agricole

Descriere specializare
       Programul de studiu IMAA oferă viitorilor absolvenți competențe profesionale în domeniul dezvoltării rurale, economic și agronomic necesare pentru o carieră de succes în agricultură și managementul afacerilor. Cererea de profesioniști în domeniu continuă să crească într-o lume aflată într-o continuă dezvoltare.        La finalizarea studiilor veți fi pregătiți pentru a lucra în domenii legate de agricultură și dezvoltarea rurală, inclusiv managementul afacerilor, marketing, asigurări, contabilitate, finanțe.         Pe parcursul anilor de studiu veți beneficia de stagii de practică la cei mai importanți angajatori din domeniul agribusiness. Fiți deci printre cei care anticipează și conștientizează importanța asigurării sustenabilității lanțurilor agroaalimentare.
Meserii
  • dezvoltarea propriilor afaceri în agricultură și în activități non-agricole (responsabil afacere COR 214115)
  • consultanță în domeniul accesării fondurilor europene nerambursabile
  • domeniul bancar, asigurări, companii multinaționale pentru distribuția de utilaje, semințe, furaje și alte inputuri
  • departamente economice (management, marketing, financiar-contabil, HR) sau inginerești într-o gamă largă de societăți comerciale 
  • instituții publice (primării, APIA, Direcții agricole), Grupuri de Acțiune Locală, clustere de afaceri, asociații sau cooperative de producție și comercializare.
Testimoniale
Planuri de învățământ si fisa disciplinelor