Inginerie și management în alimentația publică și agroturism

Descriere specializare

Oferă viitorilor absolvenți competențele profesionale necesare organizării și administrării afacerilor din domeniul alimentației publice și agroturismului. O pondere importantă a turiștilor secolului XXI doresc să-și petreacă timpul liber în unități de cazare care să respecte specificul local, arhitectura tradițională sau care să-i implice în activități și practici tradiționale. Mai mult, produsele alimentare care respectă procedeele și rețetele tradiționale sunt considerate a fi produse alimentare cu o valoare nutrițională ridicată fiind benefice pentru sănătatea umană. Ele sunt recunoscute la nivel european și național printr-un sistem de etichetare specific. Toate acestea vor reprezenta obiective de studii validate împreună cu cei mai importanți angajatori în domeniul prin programe de practică sau intershipuri plătite.

Meserii

– dezvoltarea propriilor afaceri în alimentația publică și agroturism prin programe speciale finanțate de către Uniunea Europeană prin care sunt alocate fonduri gratuite de până 75.000 euro;
– să lucrați în agenții de turism, în firme de catering sau firme de organizare a unor evenimente;
– să lucrați în orice tip de societate comercială, dar mai ales în cele din domeniul alimentației publice și agroturismului.
– să oferiți consultanță în domeniul accesării unor fonduri nerambursabile europene.
– să lucrați în structurile Grupurilor de Acțiune Locală, în instituțiile publice locale (primării; direcții financiare etc), clustere de afaceri; cooperative de producție și de comercializare a produselor agro-agricole etc.

Testimoniale
Planuri de învățământ si fisa disciplinelor

Planuri de invatamant

Fisa disciplinelor