Inginerie și management în alimentația publică și agroturism
Previous
Next
Descriere specializare
Specializarea Inginerie şi Management în Alimentaţia Publică şi Agroturism, cu o durată a studiilor de patru ani, învăţământ de zi, pregăteşte specialişti în dezvoltarea reţelei de dezvoltare rurală pe probleme de agroturism, unităţi de alimentaţie publică.
Misiunea principală a programului de studii Inginerie şi management in alimentaţia publică şi agroturism este de a forma specialişti cu înaltă calificare în domeniul de graniţă agricultură turism, respectiv de a asigura capacitatea fermelor agroturistice de a avea o producţie şi un management care să le permită dezvoltarea în concordanţă cu criteriile de performanţă specifice U.E. şi de a putea în felul acesta să practice agroturismul ecologic la cele mai ridicate standarde, iar unităţilor de alimentaţie publică să se încadreze în standardele impuse.
Rolul programului de studii Inginerie şi Management în Alimentaţia Publică şi Agroturism este de a forma specialişti în domeniul managementului fermelor agroturistice şi unităţilor de alimentaţie publică, în tehnicile inginereşti de producţie, a exploatării maşinilor, utilajelor şi instalaţiilor ce compun liniile tehnologice de producere şi prelucrare a produselor agricole şi alimentare în fermele agroturistice şi în unităţile de alimentaţie publică.
Principalele competenţe pe care le dobândește studentul până la absolvirea programului de licenţă sunt:
– Proiectarea, evaluarea şi administrarea structurilor de primire turistică cu funcţiuni de alimentaţie publică şi agroturism;
– Administrarea sistemului de management al structurilor de primire turistică cu funcţiuni de alimentaţie publică şi agroturism;
– Utilizarea sistemului informaţional al structurilor de primire turistică cu funcţiuni de alimentaţie publică şi agroturism în exercitarea rolurilor manageriale;
– Implementarea şi monitorizarea unor strategii funcţionale de dezvoltare rurală durabilă;
– Contabilitatea si analiza economico-financiară a structurilor de primire turistică cu funcţiuni de alimentaţie publică şi agroturism;
– Administrarea şi gestiunea afacerilor în cadrul a structurilor de primire turistică cu funcţiuni de alimentaţie publică şi agroturism in contextul politicilor agricole comune;
– Consilierea în domeniul afacerilor din mediul rural.
Meserii
Ocupaţii posibile ale absolvenților conform COR și Registrului RNCSIS:
214129 Specialist în domeniul calității
263204 Analist în turism
214115 Responsabil afacere, Manager in activitatea de turism
Testimoniale
Ing. Alexandra Liulea
- Absolventa Inginerie și Management în Alimentația Publică și Agroturism, promoția 2015 - 2019;
Master Management în Dezvoltare Rurală și Agroturism, promoția 2019 – 2021
“Fac parte dintr-o echipă minunată, o echipă cu zâmBT pe poziția de Specialist Servicii Clienți în cadrul Băncii Transilvania care-mi aduce mulțumire și satisfacție profesională în fiecare zi“.

Inginerie și Management în Alimentația Publică și Agroturism, promoția 2007 - 2011;
Master Agribusiness 2011- 2013; Food Identity Franța (2013).
Antreprenor industria alimentară - Cetea - Gustul din Apuseni, Județul Alba
"Absolvind Inginerie și Management în Alimentația Publică și Agroturism, am dispus de cunoștințe solide în domeniul economiei, agroturismului și agriculturii pe baza cărora am putut dezvolta afaceri proprii. Pe lângǎ faptul că în propria afacere mǎ folosesc de noţiunile de antreprenoriat, utilizez din plin şi aptitudinile dobândite în domeniul industriei alimentare. Din punctul meu de vedere, prin absolvirea acestei specializări, veți dispune de un bagaj solid de cunoștințe pe baza cărora vă veți putea aventura în domeniul antreprenoriatului în sectoare precum agroturism, alimentație publică, consultanţǎ ruralǎ sau agribusiness".

Absolventa Inginerie și Management în Alimentația Publică și Agroturism, promoția 2010 - 2014;
Master Economie Agroalimentară, promoția 2014- 2016.
''În mod evident, faptul că am absolvit specializarea Inginerie și Management în Alimentație Publică și Agroturism și urmând masterul în cadrul aceleași Universități, specializarea Economie Agroalimentară, m-a ajutat să mă orientez în carieră și de asemenea, să acumulez cunoștințe pe care le aplic și azi în activitatea mea de zi cu zi. În prezent sunt angajată în cadrul Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură – Centrul Județean Cluj''.

Previous
Next