Inginerie și management în industria turismului

Descriere specializare

       Specializarea  Inginerie si management in industria turismului vă pregătește pentru o carieră de succes în lumea dinamică a ospitalității și vă asigură că deveniți un expert în domeniul turismului aducând schimbări pozitive în societate.

        Învățați cum se pornesc, se conduc și se inovează afaceri sustenabile și de succes în industria ospitalității, aplicând soluții inteligente.

       Veți deține cunoștințe și deprinderi atât tehnice cât și economice specifice modului de organizare a fluxurilor tehnologice din structuri de primire turistice (hoteluri, pensiuni, restaurante ș.a), activităților derulate în agenții de turism, firme de organizare de evenimente, instituții publice din domeniu.

       Veți învăța să analizați impactul economic, de mediu și socio-cultural al turismului, precum și cum puteți contribui la dezvoltarea sustenabilă a destinațiilor turistice.

       Încă din timpul anilor de studenție veți avea oportunitatea de a participa la activități de practică și internship la cei mai importanți angajatori care activează în industria ospitalității din Cluj-Napoca: Double Tree City Plaza Cluj-Napoc, Hampton by Hilton Cluj Napoca, Grand Hotel Italia, agenţii de tursim – ZTour; firme de organizare de  evenimente.

 

Meserii
        Poziții/funcții în departamentele de marketing, resurse umane (HR),  financiar-contabil sau de asigurare a calității (Cod COR  214134)  în structuri de primire turistică, agenții de turism, firme de organizare de evenimente.        Specialiști în instituții publice din domeniu: centre de informare turistică, administrația parcurilor naționale, primării.        Poziții de management în societăți din industria ospitalității (hoteluri, pensiuni, firme de organizare evenimente.        Competențele dobândite vă vor permite, de asemena să dezvoltați afaceri proprii în domeniul turismului. 
Testimoniale
Planuri de învățământ si fisa disciplinelor