Luna Estate își lărgește orizonturile către educație prin debutul Școlii de vară Lunaesthetic, un proiect dedicat patrimoniului și pasionaților de domeniile conexe acestuia: istorie, arhitectură, restaurare, artă, peisagistică, ecologie, turism.
În perioada 24.07.2023 – 03.08.2023, Ansamblul Castelului Teleki din Luna de Jos (30 km distanță de Cluj-Napoca) va găzdui evenimente culturale, momente artistice și se va bucura de un suflu de idei proaspete prin crearea unui spațiu de dialog între tineri și profesioniști de renume ca ramă a tabloului educațional, înlăturând barierele intergeneraționale dintre diverse categorii profesionale.
„Lunaesthetic • patrimoniu, comunitate, apartenență” este un proiect implementat de Asociația ARCHÉ și Luna Estate, în parteneriat cu Institutul Național al Patrimoniului, Zaiafet pe Lună și Ținutul Fluturelui Albastru, cu sprijinul proprietarilor: familia Borz și Primăria Comunei Dăbâca și al sponsorilor: BDS Topografie SRL, în colaborare cu Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei. Proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural (AFCN).

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.